Rozhodnul se odejít…

Píše se rok 2010, chystám se na schůzku s klientem, když se vzápětí dovídám, „On už tady není!” Byl vyhozen? Napadne mě jako první. „Ne, on už tady nikdy nebude!“ Odešel sám? Z této firmy se přece neodchází, pokračuje moje úvaha v duchu. A pak to přišlo. „Zemřel.”

O chvíli později se dovídám, že se z tohoto světa rozhodl odejít dobrovolně. Ale bylo to opravdu dobrovolně? Ptala jsem se sama sebe. Anebo jenom neviděl jiné východisko ve své situaci? Krátce před jeho odchodem ze života byl po dlouhé době přesunut na jiné místo, kde byla práce mnohem víc stresující. Respektuji každého rozhodnutí, byt’ i takové. Znala jsem dobře příběhy svých kolegů, kteří se nervově zhroutili anebo v práci vyhořeli. 2x to byl i můj případ. Přemýšlela jsem, jak to změnit.

Během 15 letech své pracovní činnosti, kdy jsme s kolegy optimalizovali procesy, jsem měla možnost vidět, že až za 99 % příčin poruch a problémů stojí lidský faktor. Často jsem naslouchala lidem v nouzi, pokoušela se jim poradit a tím je -na krátkou dobu- motivovala. Vyřešit tu pravou příčinu jsem ale nedokázala. Byl zapotřebí nástroj, který by pomohl situaci zlepšit trvale. Vždyť jsme měli tolik nástrojů na optimalizaci vnějších závad! Určitě existují techniky na vyřešení našich vnitřních, i když ne zrovna příjemných „procesů“. Seznamovala jsem se s různými technikami, ale po jejich vyzkoušení sama na sobě jsem v nich neviděla dlouhodobý efekt. Ale jak se praví, když něco hledáte, jednou vám to přijde do cesty.

Zaujala mě Metoda RUŠ, která slibuje trvalé a účinné vyřešení situací. No tak na to se podívám! Než cokoliv zařazuji do svého profesního portfolia, vyzkouším to nejdřív na sobě. Přihlásila jsem se na intenzivní sérií kurzů a vše to začalo. Práce na druhých mi okamžitě šla a i hodně bavila. Že budu ale já sama tím tvrdým oříškem, s tím jsem už nepočítala. Rčení -kovařova kobyla chodí bosá- se potvrdilo. Proces certifikace metody RUŠ byl neúprosný a neprůstřelný. Měl by být i pro jiné organizace příkladem. Trvalo to dva a půl roku, než jsem se zbavila svých nejzávažnějších osobních bloků a kódů přesvědčení, a mohla se stát certifikovanou terapeutkou, která pomáhá klientům kvalitně a dobře. Ale nelekněte se, ne každý musí projít tak dlouhou cestu. Bylo to moje vnitřní rozhodnutí. U klientů se setkávám s tím, že po jednom sezení si vyřešili problém, který potřebovali, a žijí si svůj spokojený život. Každý se rozhoduje sám za sebe, i když to někdy sami tak nevnímáme. A je přece o tolik jednodušší vše svalit na druhé… I když je jasné, že se tím nic nevyřeší.

Příště se dozvíte o mém prvním odstraněném bloku, který jsem si metodou RUŠ vyřešila.

Potřebujete sami něco doladit, nebo ujasnit?

Ozvěte se mi na: kristina.mackova@kmacademy.eu

Anebo máte někoho, komu by jste to rádi přáli? Tak mu jedno sezení darujte na blížíci se vánoce. Upozornúji ale, že každý musí sám chtít provést změnu, jinak s ním nepohne ani… doplńte si sami.

Dárkový poukaz naleznete zde nebo mi volejte: Dárkový poukaz ke stáhnutí 

Pořádáme i skupinové workshopy pro sladění týmu přímo u vás ve firmě. Ráda  vám pošlu víc informací nebo představím i osobně.

Na vaše dotazy ráda se těší

kristína

zakladatelka KMACADEMY a terapeutka metody RUŠ

kristina.mackova@kmacademy.eu

Mob.: (00420 ) 777 057 644